Hyvä työtuoli halvalla

Olen etsinyt itselleni uutta työtuolia* viimeisen parin kuukauden ajan. Keskustelufoorumeita on tullut luettua paljon, mutta sopivaa tuolia ei ole vielä löytynyt. Tällä hetkellä paras ehdokas on Kinnarpsin 8000-sarjan synchro.

Tässä kuitenkin aiheeseen liittyviä linkkejä ja vinkkejä.

Halvat työtuolit

Jyskin Sunds tuoli (99€)
Ikean Millberget työtuoli (80€)
Maskun Art työtuoli (99€)
Sotkan Raceway pelituoli (100€)
Sotkan Race työtuoli (100€)

Kalliimmat työtuolit

Aada 595 (320€)
Ikean Markus työtuoli (199€)
Ikean Alefjäll tuoli (249€)
Iskun 3016 tuoli (n. 900€)
KAB valvomotuolit (898-1490€)
RH Logic 400 tuoli (735,55£)
Kinnarps 9554 tuoli (1000+ €) (pdf)

Käytettyjä toimistokalusteita

Käytettyjä Martelan työtuoleja saa Martelan poistomyynnistä Helsingistä ja Tampereelta.

Selkäkivuista

Alkuperäinen syyni uuden työtuolin hankkimiseen olivat alkaneet selkäkivut. Ajattelin, että paremman työtuolin avulla selkäkipuni hellittäisivät. Omalla kohdallani selkäkipuihin löytyi kuitenkin parempikin ratkaisu – fysioterapia.

Sain eräältä tutultani erinomaisen fysioterapian yhteystiedot ja kävin aluksi kaksi kertaa hieronnassa ja ortopedisessä osteopatiassa. Toisella hierontakerralla osteopaatti suositteli minulle fysioterapeutin juttusilla käymistä. Menin fysioterapeutille ja sain ohjeita selkä- ja vatsalihasten vahvistamiseen sekä selän venyttämiseen työpäivän jälkeen. Nyt kolmen viikon jälkeen minulla on edelleen sama työtuoli ja selkäkipuni ovat kadonneet kokonaan.

Suosittelen siis selkäkipuihin työtuolin vaihtamisen sijaan fysioterapeuttia. Paikallisessa hoitolaitoksessa hieronta maksoi 40€ per tunti ja fysioterapeutilta saadut venytys- ja kuntoutusohjeet 30€. Lisäksi ostin venyttelyä varten Etolasta vaahtomuovisen kellukkeen. Tämä maksoi noin 9€.

8 kommenttia

  1. Tilasin tuolta tuolin.
    Malli Fortis 1, sopii selälle tosi hyvin.
    Plussana ilmainen toimitus.

  2. Olipa se tuoli mikä tahansa, niin nosta pyllysi siitä pois aina välillä ja käy kevelemässä. Vaikuttaa todennäköisesti selkäkipuihin paremmin kuin tuolin vaihto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.